Tjänster

Bilpool

Vi erbjuder bilpool för bostadsrättsföreningar och samfälligheter.

Tillgång till bilpool

Det är endast bostadsrättsföreningen själva som har tillgång till bilpoolen. Inga utomstående eller obehöriga har tillgång till elbilarna och fordonen som parkeras intill bostadsrättsföreningens fastighet eller på samfällighetens område på avsedd parkering eller i ett låst garage om så önskas. Vi tar hand om all renhållning och skötsel av fordonen och elbilarna så att det alltid finns säkra och rena fordon tillgängliga för användarna. En bilpool för BRF och samfällighet är en smart mobilitetslösning inte bara för de boende utan även för miljön. Att kunna ha en elbil i bostadsrättsföreningen som de boende kan dela innebär att de kan fortsätta att transportera sig via kollektivtrafiken när de vill men kan ta exempelvis elbilen när det behövs, som vid längre sträckor eller varför inte till en helgutflykt. För miljön innebär det stor underlättnad genom att vi minskar användningen av fossildrivna bilar och minskar antalet bilar på vägarna överlag.

Miljö och hållbarhet

För varje fossildrivet fordon vi ersätter med ett elfordon minskar vi den totala energianvändningen och tar ett steg mot en fossilfri framtid. Det är bevisat att elbilar har mindre klimatpåverkan och är effektivare än traditionella bensin- och dieselmotorer. Idag körs det mer bil än någonsin i Sverige, vilket är en oroväckande utveckling. Denna utveckling vill vi bromsa genom att ställa om till ett fossilfritt samhälle. Det vill vi göra genom 100 % eldrivna fordons- och bilpooler för grupper.

Priser

Vi paketerar och skräddarsyr en helhetslösning som passar er med en eller flera elbilar, elcyklar och elmopeder

Bilpool anpassat för de boende i brf och samfälligheten

Med en bilpool och fordonspool kan de boende minska kostnaderna som är förknippat med att äga en bil idag utan att göra avkall på flexibiliteten och friheten som en bil ger. Detta genom att ha gemensamma elbilar i samfälligheten och BRFen, samt andra eldrivna fordon. Vi kan tillhandahålla alla typer av fordon och göra det möjligt för de boende att använda kollektivtrafik eller cykel för att ta sig till jobb men samtidigt kunna åka på en utflykt med hela familjen på helgen. Fördelen med en gemensam elbil i bostadsrättsföreningen, eller flera elbilar och elfordon, är att det ger möjlighet att sömlöst kunna transportera sig dörr till dörr via olika transportsätt. Hållbar mobilitet handlar bland annat om att kunna ta sig från dörr till dörr fast med olika transportmedel som en enda smidig tjänst enkelt och sömlöst för att ställa om hur vi idag transporterar oss.

Med en bilpool för brf och samfällighet betalar man bara för den tid man faktiskt använder elbilarna och de andra fordonen och slipper de tråkiga och kostsamma sysslorna med byte av däck, reparationer, besiktning och städning.

Vi ser till att alla boende i samfälligheten och bostadsrättsföreningen blir informerade och instruerade i användandet av tjänsten genom informationsmöten som vi håller i samband med implementeringen av tjänsten. Då går vi igenom med de boende hur elbilarna och de andra fordonen bokas och används.

Support, underhåll och service av bilpoolen

Vår sammarbetspartner ser till att de boende i bostadsrättsföreningen och samfälligheten alltid har tillgång till rena och säkra elbilar och fordon. Vi tar hand om all support, underhåll, fordon och service. Ni som bostadsrättsförening behöver därför inte lägga någon tid på driften utan kan lita på att vi tar hand om det åt er. Vi tar hand om planering, administration, försäkring, besiktning och all skötsel av fordonen. Vi gör även regelbundna säkerhetskontroller av fordonen. Bostadsrättsföreningen berörs inte av restvärdet då fordonens ekonomiska ansvar sköts av oss.

Vi tar hand om allt

Vi ser även till att ni får all hjälp ni behöver med såväl installation av laddstolpar som projektering och utbildning inom tjänsten.

Bokningssystem

Genom vår mobilanpassade bokningssystem är det enkelt att boka fordonen. Oavsett om man ska boka en cykel eller en bil så gör man det enkelt på ett och samma ställe. Ni kan även smidigt öppna och låsa fordonen genom antingen bokningssystemet eller via RFID-taggar. Det går även bra att koppla existerande taggar inom bostadsrättsföreningen till vårt lås- och bokningssystem.