Prisgaranti
Prisgaranti

Tips & råd

Undvik inbrott

Var 30:e minut sker ett bostadsinbrott i Sverige

Att utsättas för inbrott kan, även med en bra försäkring medföra vissa kostnader. Att dessutom förlora minnessaker är alltid en tråkig upplevelse. Ett inbrott medför också ofta besvär med städning, reparationer m.m. Men det jobbigaste med ett inbrott är nog upplevelsen att någon obehörig har varit och "rotat" i min privata egendom. Att gå med i City Security´s bostadsområdesbevakning, installera ett godkänt larm samt sätta upp dekaler där det framgår att villan är larmad och ansluten till City Security´s bostadsområdesbevakning gör att tjuven oftast väljer en annan bostad och du slipper denna otrevliga påhälsning.

Inbrott

City Security vet mycket om hur inbrottstjuvar bär sig åt då de gör inbrott i lägenheter och villor.
När tjuven gör inbrott i villor och radhus väljer han oftast att gå in fönstervägen. Går han in genom ett krossat fönster, vill han som regel slippa krypa ut samma väg.
Kommer han inte ut genom ytterdörren, väljer han i första hand den bekvämaste vägen ut, till exempel balkong- eller terrassdörr.
Han kan lätt bära med sig skrymmande föremål utan att dra till sig alltför mycket uppmärksamhet.

Det lönar sig att förebygga

Har du ett godkänt och aktiverat larm som är kopplat till City Security slipper du självrisken i din hem- eller villaförsäkring om du, trots larmet, skulle få inbrott.
City Security rekommenderar också att du låser ytterdörrar med godkända lås. Altan- och balkongdörrar i bottenplan låses med godkänt nyckellås till spanjoletthandtaget. Om du har låst din bostad på detta sätt försvårar du tjuvens jobb.

För dig i villa

Altandörrar och fönster är vanliga inbrottsvägar och därför bör du skaffa extra lås för dessa. Källarfönster och garagedörrar är också vägar som tjuven gärna använder sig av. För källarfönster är galler en bra investering. En bra åtgärd är att utöver ordentliga lås också installera en godkänd larmanläggning.
En tredjedel av villainbrotten sker när ägaren har semester. Det här bör du tänka på innan du åker iväg på semester:

  • Få hemmet se bebott ut, även om det inte är det. Ta hjälp av City Security eller grannarna med att tömma brevlådan, variera belysningen (tända och släcka i olika rum) och hålla uppsikt.
  • Med godkänt lås och en låst bostad som är medlem i City Security´s bostadsområdesbevakning slipper du självrisken vid inbrott. Skaffa godkända lås på samtliga ytterdörrar, altan- och balkongdörrar.
  • Förse bostaden med larm, det förbättrar säkerheten i hög grad. Bostäder med larm och dekaler från City Security slipper oftast påhälsning av tjuvar. Har du ett godkänt och aktiverat larm som är kopplat till City Security slipper du självrisken i din hem- eller villaförsäkring om du, trots larmet, skulle få inbrott.
  • Fotografera eller videofilma ditt hem och dina värdesaker. Märk stöldbegärligt gods som stereo, video och dator. Polisen har märkutrustning att låna ut.

Ett råd är alltså att ansluta din bostad till City Security´s bostadsområdesbevakning.

För dig i lägenhet

Du som bor i lägenhet kan ganska lätt skydda dig mot inbrott, särskilt om du bor lite högre upp i huset. Ett godkänt larm som är kopplat till City Security är en grundförutsättning. Skaffar du sedan en säkerhetsdörr så har du ett bra inbrottsskydd.
Bor du på nedre botten eller i ett loftgångshus finns ofta andra inbrottsvägar t.ex. fönster och altan-/balkongdörrar. Om så är fallet bör du skaffa särskilda lås för fönster och altandörrar och dessutom ett godkänt larm som täcker dessa ingångsvägar samt är kopplat till City Security. Förse också lägenhetsdörren med "tittöga" så att du kan se vem du öppnar för.

För dig som har fritidshus

Att skydda ett fritidshus från inbrott ställer lite speciella krav med tanke på att avståndet till grannar kan vara långt. Vi rekommenderar ett larm som är kopplat direkt till City Security och inte till grannar eller dig själv.
Varje år sker ett stort antal inbrott i våra hem och fritidshus.