Prisgaranti
Prisgaranti

Tips & råd

Båtköp

Stöldskyddsmärkning

Det första du bör göra är att märka din båt med ditt namn och din adress. En märkning skall vara synlig och en annan skall vara dold. Du bör också stöldskyddsmärka din motor samt båtrutorna

Köp inte en stulen båt

Från och med 1 juli 2003 kan en stulen vara som påträffas återtas även om den nya ägaren hävdar att varan har köpts i god tro. Lagförändringen väntas få effekter för bland annat båtbranschen. När du står i begrepp att köpa en begagnad båt, är det alltså viktigt att du försäkrar dig om att det är den faktiska ägaren du diskuterar priset med.

Förr stal tjuven någon enstaka båtmotor, men allt förändras, så också gärningsmännens tillvägagångssätt.

Nu föregås stölderna av en tids rekognosering. Ofta är det ligor som specialiserat sig på stora tillslag och snabba affärer. Trettio hästkrafter och uppåt verkar stå högt på önskelistan.

City Security´s råd vid båtköp

  • Kontrollera säljarens identitet och mantalsskrivningsadress. Falska ID-handlingar förekommer.
  • Kontrollera båtens identitet, läs av båtens och motorns tillverkningsnummer. Var observant för ändringar och felaktiga nummer.
  • Kontrollera säljarens försäkring och när denna tecknades första gången samt om den är giltig.
  • Kontrollera säljarens behörighet att sälja. Båten kan vara köpt på avbetalning. Kontrollera därför hans köpehandlingar.

Bevakning båthamn?

Vill ni ha bevakning i Er båthamn tveka inte att kontakta City Security så skräddarsyr vi en bevakningslösning som gör att tjuven inte väljer Er hamn.