Prisgaranti
Prisgaranti

Tips & råd

Brandsäkerhet - bostad

Varje år inträffar många bränder där stora ekonomiska värden går till spillo. Än värre är att bränder ofta orsakar mycket lidande genom att många människor skadas eller omkommer.
Vanliga brandorsaker är rökning, levande ljus, TV-apparater, kyl, frys, torktumlare och torrkokning på spisar.

Se till att alltid ha fungerande brandvarnare hemma. Har du ett larm installerat i hemmet råder vi dig att komplettera med rökdetektorer som alltid är uppkopplade till City Security även om du ej har på larmet. Rökdetektorer reagerar på rök och osynliga gaser.

Att snabbt kunna släcka en brand är också viktigt, så se till att ha minst en brandsläckare (länk till brandsläckare) tillgänglig.

Det är bra att i förväg ha planerat utrymningsvägar. Det finns räddningsstegar som tar liten plats och gör det möjligt att utrymma från lite högre höjder. För mindre barn kan räddningssele användas.

Får City Security brandlarm från ditt hus sänder vi omedelbart ut en väktare samtidigt som vi ringer två av dina grannar, vilka du tidigare meddelat oss. När dessa svarar och kan konstatera rök/brand meddelar vi omedelbart brandkåren. Som regel går väktaren in i huset innan brandkåren kommer.

Fyra enkla råd för att minska brandrisken

Släck alla levande ljus när du lämnar ditt hem eller går och lägger dig

Lär dina barn att hantera tändstickor och informera om riskerna utan att skrämmas

Lämna aldrig något på spisen utan uppsikt

Se till att fimpar, tändstickor och ljusstumpar är ordentligt släckta innan du kastar dem i soporna